(Transitie)vergoeding
Als je langer dan 2 jaar in dienst bent, kan je bij vertrek recht hebben op een transitievergoeding; per 1 januari 2020 is dit vanaf dag één dag je in dienst bent. In een vaststellingsovereenkomst kunnen allerlei afspraken worden gemaakt en kan ook worden afgeweken van de transitievergoeding. Maar als jouw werkgever je weg wil hebben, is het in ieder geval verstandig om een (transitie)vergoeding te verlangen. De cao kan ook voorzien in een vergoeding.
Concurrentie- en relatiebeding
Concurrentie- en/of relatiebedingen kunnen ook in de vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Deze bedingen zullen een werknemer laten schrikken. Dat is geheel terecht. Deze bedingen worden door sommige werkgevers erg breed geformuleerd waardoor de situatie ontstaat dat een toekomstige nieuwe werkgever vinden wel erg lastig wordt. Dat is zeer onwenselijk wanneer je moet vertrekken. Daarom is het raadzaam om dergelijke bedingen goed te laten controleren.
WW-uitkering
Een vaststellingsovereenkomst zal geen letterlijk beding bevatten over een WW-uitkering. Maar vaak zijn er wel bedingen in opgenomen om het verkrijgen van een WW-uitkering mogelijk te maken. Hierbij valt te denken aan bedingen waarin staat dat de werknemer niet verwijtbaar heeft gehandeld.
Als je een vaststellingsovereenkomst aangeboden krijgt, is het van groot belang om deze te laten controleren. Jouw toekomst kan hierdoor aanzienlijk veranderen. Wij controleren en onderhandelen graag voor jou!